12:00

IF Brommapojkarna 9

Referat: Ekerö IK 2:Blå - IF Brommapojkarna 9

Så blev den av då, Sanktan. Och det var lite smånärvöst bland stora och små inför premiären. Senaste veckan har vi övat en del på positioner, presspel, uppspel och olika fasta situationer, men det är alltid skillnad på träning och match.

Första perioden börjar jämt, men även om båda lagen har duktiga individer så är det ganska tydligt att det är vi som har mer lagspel. Men det dröjer ändå nästan tio minuter innan målen börjar komma, och det är Jacob som får nöjet att skjuta BP i ledning. Strax innan paus är det dags for ”Olle-show”; först med en assist till Sami och därefter med matchens hårdaste skott.

Andra perioden börjar med ett mål efter hörna, signerat Ted. Sedan följer en längre måltorka innan vi släpper in ett Ekerö-lag som nu kör med sex spelare mer i matchen. Hemmalaget lägger lite tryck på oss och det blir lite hårigt där vid några tillfällen, bland annat får Ekerö ett vackert frisparkmål avblåst för … ja, för att man inte får göra mål direkt från frispark. Men till slut får hemmalaget in ett mål och domaren blåser av.

Tredje perioden börjar med ett läckert väggspel mellan Oliver (som nu lämnat målvaktströjan till Sami) och Gustav som resulterar i mål nästan direkt från avspark. Klipp finns i Min Fotboll-appen. Några minuter senare reducerar hemmalaget till 2-5, men Anton hann med en assist till Oliver innan matchen var över. Vi reser stolt hem med en vinst i vår första Sanktan-match!

Olle var superduktig kapten och vi gratulerar Sami som fick det gröna kortet.